- Domov
- Q Collection
- Quercus PG59, rulandské šedé (suché) 2017
since 1951
Quercus PG59, rulandské šedé (suché) 2017
zrelo 59 dní v dube / matured 59 days in oak
Pinot gris, bezmála tri mesiace v dubovom dreve. Náročná odroda, výborný ročník a južný mojmírovský svah sú skvelý základ pre excelentné víno. Jantárový vzhľad, závan pomaranča, prezretej marhule a sušených fíg, výrazná stopa chlebovej kôrky, tóny pražených lieskovcov.
Charakteristika
Odroda
Víno s chráneným označením pôvodu – D.S.C. – suché
Ročník
2017
Limitovaná edícia
–
Cukornatosť hrozna pri zbere
23,6 g/hl
Dátum zberu
–
Fľašová zrelosť
4-6 rokov
Podávať pri teplote
20-22°C
Dostupnosť
v predaji
Zvyškový cukor
–
Ocenenie
–
Súvisiace produkty
Quercus Ali20, alibernet (suché) 2016
XTRA CHx, chardonnay (polosuché) 2017
SQOST CH, CHstksq, Chardonnay (polosladké) 2019
SQOST H ROSÉhq, hron (sladké) 2019
SQOST M MILmq, milia (sladké) 2019
SQOST S SAUsq, sauvignon blanc (polosladké) 2019
Quercus CSbq96, Cabernet sauvignon (suché) 2018
Quercus Hbq75, Hron (suché) 2018
Quercus Dbq54, Dunaj (suché) 2018
Rosea Pinot PNrosé (polosladké) 2020
Rosea Hron Hrosé (polosuché) 2020
Rosea Dunaj Drosé, (suché) 2020
T-LIGHT TClight, tramín červený Light (polosuché) 2020
Sur Lie RRsl625, rizling rýnsky (suché) 2019
Sur Lie RVsl269, rizling vlašský (suché) 2020
Quercus PG59, rulandské šedé (suché) 2017
Starý koreň CHstk, chardonnay (suché) 2018
Dolná hora SAUdh, Sauvignon (suché) 2020
Náš príbeh
S láskou k vínu už viac než 60 rokov
Začiatky pestovania vínnej révy našim poľnohospodárskym družstvom možno datovať od roku 1951, keď sa vysadila prvá 3,5 hektárová parcela. Tá sa postupne rozširovala až na dnešných 133 hektárov. Mojmírovské vinice sa rozprestierajú na Nitrianskej pahorkatine, ktorá je súčasťou Podunajskej nížiny.
Pozrite si našu fotogalériu
Novinky
Novinka č.1
Víno je fascinujúci nápoj s bohatou históriou a kultúrnym významom. Tento článok sa zameriava na proces výroby vína, začínajúc pestovaním viniča až po konečný produkt…
Novinka č. 2
Víno je fascinujúci nápoj s bohatou históriou a kultúrnym významom. Tento článok sa zameriava na proces výroby vína, začínajúc pestovaním viniča až po konečný produkt…
Novinka č. 3
Po zbere prichádza čas na premenu hrozna na víno. Mojmírovskí vinári kombinujú tradičné metódy s modernými technológiami, aby zabezpečili, že každý proces prebieha v optimálnych…
Autentická chuť
z našich vlastných viníc
Naše vinárstvo je situované priamo pod malebnými vinohradmi, kde sa rodí náš príbeh vína. Pracujeme výlučne s vlastným hroznom z našich viníc, čo zaručuje autenticitu a výnimočnú kvalitu každého nášho vína. Pozývame vás objaviť chuť, ktorá vzniká s láskou a starostlivosťou o každý strapec hrozna.